Huidkliniek De Vallei te Veenendaal

Huidproblemen

×

Bekende huidproblemen

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de diverse huidproblemen die wij behandelen. Je leest hier van alles over huidaandoeningen en de bijbehorende behandelingen. Heb jij een vraag die nog niet is beantwoord? Neem dan contact met ons op.

Wat is acne?

Wat is Acne?

Lees hier alles over Acne

Wat zijn (Acne) Littekens?

Wat zijn (Acne) Littekens?

Lees hier alles over (Acne) Littekens

Wat zijn beenvaten?

Wat zijn beenvaten?

Lees hier alles over beenvaten

Wat zijn goedaardige huidbultjes?

Wat zijn Goedaardige huidbultjes?

Lees hier alles over Goedaardige huidbultjes

Wat zijn Couperose/ Vaatjes?

Wat zijn Couperose/ Vaatjes?

Lees hier alles over (Acne) Couperose/ Vaatjes

Wat zijn Schimmelnagels (onychomycose)?

Wat zijn Schimmelnagels (onychomycose)?

Lees hier alles over Schimmelnagels (onychomycose)

Wat zijn Pigmentvlekken?

Wat zijn Pigmentvlekken?

Lees hier alles over Pigmentvlekken?

Wat is Rosacea?

Wat is Rosacea?

Lees hier alles over Rosacea

Wat is Melasma?

Wat is Melasma?

Lees hier alles over Melasma

Wat zijn Poikiloderma van-civatte?

Wat zijn Poikiloderma van civatte?

Lees hier alles over Poikiloderma van civatte

Wat is Ongewenste haargroei?

Wat is Ongewenste haargroei?

Lees hier alles over Ongewenste haargroei

Huidverjonging

Wat is huidveroudering?

Lees hier alles over huidveroudering

Striae

Wat is striae?

Lees hier alles over striae

Behandelplan cellulite

Wat is cellulite?

Lees hier alles over cellulite

Wat zijn (Acne) littekens?

Littekens verminderen

Lees hier alles over littekens verminderen

Maak kennis met huidproblemen en hoe je ze kunt behandelen

Huidproblemen zijn ontzettend vervelend. Het ziet er niet mooi uit als je huidproblemen hebt. Zeker niet wanneer het duidelijk zichtbaar is. Het is vaak zichtbaar in het gezicht of op armen en benen. Huidproblemen zorgen ook voor een hoop ongemak. Van ongemakken, zoals jeuk en een branderige huid tot aan ernstige klachten, zoals een beschadigde huid en infecties. Huidproblemen kun je dan ook het beste laten behandelen door een specialist. Maar welke huidproblemen komen het meeste voor en nog belangrijker, hoe kun je ze behandelen?

Reguliere behandelingenLaserbehandelingen

Acne

Acne is een vervelende aandoening en wordt in de volksmond ook jeugdpuistjes genoemd. Irritante bultjes ontstaan in het gezicht, op de rug, op de schouders en op de borst. Acne ontstaat, omdat de talgkliertjes verstopt of ontstoken raken. Hierdoor verschijnen er bultjes die niet alleen lelijk zijn, maar ook jeuk en een geïrriteerde huid veroorzaken. Door te krabben of door het dragen van make-up, dat ervoor zorgt dat de huid wordt afgesloten, worden de klachten erger. Daarom willen veel mensen zich laten behandelen voor acne. Ondanks de term “jeugdpuistjes” komt acne ook voor bij mensen die de leeftijdsgrens van 25 jaar zijn gepasseerd.

Acne behandelen

Bezemrijsvarices

Bezemrijsvarices is een storende huidaandoening, omdat het niet mooi is om te zien. Bezemrijsvarices zijn zichtbare kleine bloedvaten die vaak in een rode, paarse of blauwe kleur verschijnen. Vaak zijn deze kleine bloedvaten te zien in de vorm van een lijn of een ster. De aandoening komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit is vervelend omdat juist vrouwen graag een rok of een jurk dragen. Bezemrijsvarices kan dan ook zonder twijfel je zelfvertrouwen aantasten. Met de juiste behandeling kan bezemrijsvarices worden weggehaald.

Bezemrijs behandelen

Couperose

Couperose is feitelijk niets meer of minder dan kleine bloedvaten die in de neus of de wangen samenkomen en voor een blauwe of zelfs paarse kleur zorgen. We zien het vaak terug op koude dagen en in de winter. Soms is het erfelijk bepaald dat je meer last hebt van dit probleem. Gelukkig is het goed te behandelen door een erkende specialist. Couperose is niet gevaarlijk, maar het kan wel als storend worden ervaren. Het ziet er natuurlijk niet fraai uit.

Couperose behandelen

Huidbultjes

Je hoeft niet direct in paniek te raken wanneer je last hebt van huidbultjes. Huidbultjes zijn in de regel donker van kleur en zijn vooral storend vanwege het uiterlijk. Goedaardige huidbultjes kunnen ook verwijderd worden door een erkende specialist. Zoals de specialisten van Huidkliniek De Vallei. Er zijn verschillende vormen van huidbultjes. Daaronder ouderdomswratten, gerstekorrels en steelwratten. Wanneer er twijfels zijn over de goedaardigheid van de huidbulten die je wilt laten behandelen, zal de specialist je eerst doorverwijzen naar je huisarts.

Afspraak maken

Huidveroudering

Dat de huid ouder wordt is onvermijdelijk, maar je kunt dit huidprobleem wel behandelen. Dit kan door de huid te verjongen met behandelingen van een erkende specialist. Hoe snel je last krijgt van huidveroudering is niet te zeggen, maar langdurige blootstelling aan UV-straling en een slechte levensstijl kunnen invloed hebben op hoe snel je huid veroudert.

Huidveroudering behandelen

Ongewenste haargroei

Een bekend huidprobleem is ongewenste haargroei. Natuurlijk is daar een simpele oplossing voor, want met een scheermes of -apparaat kun je de ongewenste haren scheren. Maar het is slechts een tijdelijke oplossing die je ook moet blijven herhalen. Vaak ook in een hogere frequentie, omdat afgeschoren haren sneller en harder terug groeien. Met een behandeling bij Huidkliniek De Vallei kun je voorgoed afscheid nemen van jouw ongewenste haargroei.

Ongewenste haargroei behandelen

Pigment vlekken

Met een goede laser en IPL-behandeling kun je pigmentvlekken verwijderen. Pigmentvlekken zijn erg vervelend en ze kunnen je zelfvertrouwen aantasten. Pigmentvlekken ontstaan meestal door een te langdurige blootstelling aan zonlicht zonder optimale huidbescherming. Ook wanneer de huid beschadigd is, kan de kans op pigmentvlekken toenemen.

Pigment vlekken behandelen

Rosacea

Rosacea is vrij eenvoudig te zien, want er ontstaan rode vlekken of er ontstaat een rode gloed. Vaak is dit in het gezicht en rondom de neus. Rosacea is niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar het kan wel voor ongemakken zorgen. Veel mensen willen zich dan ook graag laten behandelen, wat ook zeker mogelijk is. Echter is rosacea wel een chronische huidaandoening die niet volledig te verhelpen is. Ook is het nog onbekend hoe de aandoening precies ontstaat.

Rosacea behandelen

Schimmelnagels

Schimmelnagels kunnen echt een doorn in het oog zijn. Het ziet er niet fraai en gezond uit. Wanneer je in de zomer lekker op je slippers of op sandalen naar buiten wil, zijn schimmelnagels het laatste wat je wil. Ze ontstaan wanneer je voeten nat worden en niet goed worden afgedroogd, maar ook beschadigde of defecte nagels verhogen de kans op schimmelnagels. Gelukkig zijn ze wel goed te behandelen zijn door een erkende specialist, zoals Huidkliniek De Vallei.

Schimmelnagels behandelen

Zonnehals

Poikiloderma van Civatte staat ook wel bekend als zonnehals. Vooral op cosmetisch vlak een vervelende aandoening. Gelukkig is het niet schadelijk voor de gezondheid. We zien de huidaandoening het vaakst terug op het bovenste gedeelte van de borstkas en de hals. De aandoening komt het meest voor bij vrouwen boven de leeftijd van 40 jaar en is gelukkig uitstekend te behandelen met een uitgebreide IPL-behandeling. Poikiloderma van Civatte ontstaat door langdurige blootstelling aan zonlicht, hormonale disbalans en ouderdom.

Zonnehals behandelen

Zwangerschapsmasker

Het zwangerschapsmasker is wel ook bekend als Melasma. Het is een vervelende aandoening die voor vlekken rondom de ogen, op het voorhoofd, de slapen en op de bovenlip kan zorgen. Vooral vrouwen op een vruchtbare leeftijd of die de pil met oestrogenen slikken, kunnen last krijgen van Melasma. Ook een langdurige blootstelling aan UV-straling kan voor hetzelfde huidprobleem zorgen. Feitelijk ontstaat Melasma door overactieve pigmentcellen, die meer pigment aanmaken dan de bedoeling is.

Afspraak maken