Bezemrijs behandeling Huidkliniek de Vallei Veenendaal

• Huidkliniek de Vallei

Bezemrijs behandeling

Bezemrijs zijn kleine blauwe of rode aderen op de benen. Ze zijn meestal klein - met een diameter van één tot vier millimeter - en in de loop van de tijd kunnen ze groter worden en vermeerderen. De neiging om bezemrijs varices te krijgen is vaak erfelijk en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Afspraak maken
×
Bezemrijs beenvaatjes behandeling
• Lasertherapie

De behandeling

Bij Huidkliniek de Vallei gebruiken wij lasertherapie om beenvaatjes te behandelen. Het gebruik van lasers heeft de behandeling van vasculaire huidaandoeningen in de afgelopen 20 jaar aanzienlijk verbeterd. In de praktijk wordt laserlicht op de huid aangebracht en selectief geabsorbeerd door de hemoglobine in de bloedvaten. De geabsorbeerde energie wordt omgezet in warmte, wat leidt tot een temperatuurstijging in het vat. Bloedstolling in het vat vindt plaats bij temperaturen hoger dan 70 °C. De thermische schade kan tot het vat worden beperkt en de aangrenzende dermis wordt gespaard. Bij Huidkliniek de Vallei maken we gebruik van de long pulsed Nd:YAG 1064nm. Deze laser is uiterst geschikt om beenvaten te verwijderen tot een doorsnede van 4 mm. Doordat deze laser over de juiste nanometer beschikt kunnen we de beenvaatjes voor 70 tot 85% verminderen.

Afspraak maken

Bezemrijs behandeling tarieven


Tarieven

Beenvaten middels 1064nm ND:YAG Laser

  • Klein gebied vanaf 110,-
  • Middel gebied vanaf 150,-
  • Groot gebied vanaf 200,-

Afspraak maken

Bezemrijs behandeling
• Huidproblemen

Wat is bezemrijs?

Bezemrijsvarices worden als niet mooi ervaren en kunnen op den duur tot verschillende problemen leiden bijvoorbeeld huidproblemen of bloedingen als je je been stoot. In sommige gevallen kan het ook medische problemen als gevolg hebben. Ook kleine aderen kunnen voor problemen zorgen, ze kunnen bijvoorbeeld een pijnlijk of gevoelig gevoel in de benen veroorzaken. Bij de behandeling van bezemrijsvarices moet aandacht worden besteed aan zowel cosmetische als medische aspecten, aangezien alle patiënten mooie en gezonde benen willen hebben.

Afspraak maken

Bezemrijs beenvaatjes nazorg
• Advies

Na de behandeling

De huid heeft enige tijd nodig om te kunnen herstellen. Direct na de behandeling kan de huid warm en branderig aanvoelen, ook kan er zwelling optreden en in sommige gevallen jeuk. Dit zijn normale reacties. Om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen wordt er geadviseerd om thuis de huid te koelen met een koelpack of koud washandje. Ook is het belangrijk om de huid te verzorgen met een herstellende crème, dit kan de repair crème zijn van renophase of de fast skin repair van mesoestatic. Het wordt ten allen tijden afgeraden om de eerste week gebruik te maken van sauna’s, heet douchen of in een warm bad te gaan. Ook wordt intensief sporten zoals hardlopen of krachttraining niet geadviseerd. Dit kan het stollingsproces belemmeren omdat het de bloedomloop weer activeert. Dit kan het gewenste resultaat tegen gaan. Ter ondersteuning kan er geadviseerd worden om steunkousen te dragen. Dit bevordert het herstel en voorkomt dat er nieuwe vaatjes ontstaan.

Afspraak maken

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
• Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Mijn passie en doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Bezemrijs brengt veel onzekerheden met zich mee en ik help je graag met een passende behandeling.

Gratis consult

Logo NVHLogo KP

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.