TCA behandeling

• Huidverbetering

TCA behandeling

TCA-peelings zijn cosmetische behandelingen waarbij trichloorazijnzuur (TCA) wordt gebruikt om het uiterlijk van je huid te verbeteren. De peelings zijn er in verschillende sterktes of concentraties zuren. Een TCA-peeling werkt door dode huidcellen te verwijderen en de groei van nieuwe huidcellen te stimuleren. TCA-peelings maken deel uit van de groep huidbehandelingen die chemische peelings worden genoemd en die worden gebruikt om je huid te exfoliëren door verschillende sterktes en combinaties van niet-toxische zure ingrediënten te gebruiken. De sterktes van een TCA-peeling lopen op van 15 tot 35%. Voor een diepere penetratie wordt TCA 20% gecombineerde met Phenol 10%. Afhankelijk van de indicatie wordt de keuze gemaakt.

Afspraak maken
×
De TCA behandeling
• Het proces

De behandeling

De huidtherapeut begint met het reinigen van je gezicht (haar en kleding wordt beschermd). Afhankelijk van de diepte van de behandeling kan er geadviseerd worden om een pijnstiller voorafgaande de behandeling te nemen. Tijdens de behandeling wordt de TCA aangebracht met een wattenstaafje of gaasje. De behandelde huid kan witter worden of bevriezen, waardoor een branderig gevoel ontstaat. Om de behadeling aangenamer te maken wordt er met een koude luchtstroom gekoeld.

Na ongeveer vijf minuten kunnen extra lagen worden aangebracht om de diepte van de peeling te vergroten. Zodra het gewenste aantal lagen is aangebracht, wordt er een crème aangebracht om de peeling te neutraliseren.

Afspraak maken

TCA behandeling tarieven


Tarieven

TCA- target 15-35% Behandeling voor huidverbetering, pigmentvlekken, fijne lijntjes, acnelittekens en grove poriën. Incl nazorg LED.

  • 165,- per behandeling
  • Kuur van 3 behandelingen 450,-
  • Kuur van 6 behandelingen 900,-

Mesopeel 20% TCA en 10%phenol, diepe en krachtige peeling tegen huidveroudering, diepere rimpels, zonneschade en een grove huidstructuur.

  • Kosten van het traject 450,- incl nazorg met LED en nazorg doormiddel van een huidherstellende créme.

Afspraak maken

TCA behandeling nazorg
• Huidkliniek de Vallei

Voorbereiding

Goede voorbereiding op een TCA behandeling is uiterst belangrijk. Deze voorbereiding bestaat uit thuisproducten en één of meerdere oppervlakkige medische peelings in de praktijk.

  • Als je regelmatig retinoïde crèmes gebruikt zal er worden gevraagd deze twee weken voor de behandeling te staken omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de TCA te diep in de huid doordringt.
  • Als je vaak last hebt van een koortslip, krijgt je een antiviraal middel voorgeschreven om een opleving na de behandeling te voorkomen.
  • Stop in de week voor de behandeling met het gebruik van ontharingsproducten en gezichtsscrubs.

Afspraak maken

Na de TCA behandeling
• Nazorg

Na de behandeling

Na je TCA-peeling zal je huid enkele dagen rood en gezwollen zijn. Dit zal overgaan in donker worden, korstvorming en vervellen van de huid. Je kunt vrij verkrijgbare pijnstillers nemen om eventuele ongemakken te verlichten. Je huid heeft 7 tot 14 dagen nodig om te genezen. Er wordt nauw contact gehouden om ervoor te zorgen dat het herstel goed verloopt. De huidtherapeut geeft je specifieke instructies voor nazorg zoals het aanbrengen van zalf of het voorschrijven van antivirale medicatie; volg tijdens het genezingsproces alle instructies om complicaties te voorkomen.

Gebruik alleen milde reinigingsmiddelen en andere huidverzorgingsproducten en draag tijdens de herstelfase zorgvuldig een breedspectrumzonnescherm met een hoge SPF. Pluk of pel de huid niet, omdat dit tot littekens kan leiden.

Afspraak maken

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
• Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Mijn passie en doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Een TCA behandeling multifunctioneel en kan bij veel huidproblemen helpen.

Gratis consult

Logo NVHLogo KP

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan