Schimmelnagel Huidkliniek de Vallei Veenendaal

• Huidkliniek de Vallei

Schimmelnagel behandeling

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je diep in de nagel doordringen. Dit is vaak ook de voornaamste reden waarom lakjes alleen niet voldoende werken. De schimmels bevinden zich met name in het nagelbed waar de lakjes niet zomaar bijkomen. Om je schimmelnagels effectief te behandelen wordt er bij Huidkliniek de Vallei gebruik gemaakt van lasertherapie en/of IPL i.c.m. radiofrequentie.

Afspraak maken
×
IPL behandeling Huidkliniek de Vallei Veenendaal
• Het proces

De behandeling

De energie die wordt afgegeven zet zich om in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. De nagel die is aangedaan groeit uit en er komt een schone nagel voor terug. Omdat schimmelnagels erg langzaam groeien kan dit enkele maanden tot één jaar duren. Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om schimmelnagels te verwijderen. Dit kan per patiënt verschillen en is afhankelijk van de ernst van de besmetting. De behandeling is redelijk gevoelig, maar is gelukkig binnen enkele minuten uitgevoerd. Het is belangrijk om de thuisadviezen die de therapeut geeft op te volgen om zo het beste uit de behandeling te halen.

Afspraak maken

Schimmelnagel behandeling


Tarieven

Kalk/Schimmelnagels middels Lasertherapie:

  • 1 nagel aangedaan 65,-
  • 1 voet aangedaan 75,-
  • 2 voeten aangedaan 110,-

Afspraak maken

Schimmelnagel resultaat Huidkliniek de Vallei
• Na de behandeling

Te verwachten resultaat

Het doel van de behandeling is de schimmel te doden door middel van de warmte zodat het aangetaste deel van de nagel vanzelf gaat uitgroeien. Ondanks dat dit traject enkele maanden kan duren zien we in de praktijk ook enkele gevallen waarbij de behandeling niet aanslaat. Dit kan te maken hebben met het type schimmels, die resistent zijn voor de behandeling. Daarom is het belangrijk om goede foto’s te maken die na 3 behandelingen worden geëvalueerd, zien we dan geen verschil dan wordt ervoor gekozen om de behandeling te staken.

Afspraak maken

Behandelduur schimmelnagel Huidkliniek de Vallei
• Onderhoud

Behandelduur en frequentie

Er zijn minimaal 3 behandelingen nodig met een tussenpose van 3 weken tot 2 maanden. Vervolgens vindt er na 3 behandeling een evaluatie plaatst om te beoordelen of er nog enkele behandeling nodig zijn.

Vervolgens wordt er overgegaan op onderhoud zodat de schimmel niet terug komt en het te verkregen resultaat wordt behouden. De onderhoudsbehandelingen vinden één a twee keer per jaar plaats.

Afspraak maken

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
• Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Mijn passie en doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Schimmelnagels vallen hier natuurlijk ook onder. Laat mij jou helpen.

Gratis consult

Logo NVHLogo KP

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan