Wat zijn Schimmelnagels (onychomycose)?

• Huidkliniek de Vallei

Wat zijn Schimmelnagels (onychomycose)?

Een schimmelinfectie kan zich voordoen op de nagels van de voeten en/of handen. Ondanks dat het een onschuldige aandoening is kan het toch behoorlijk vervelend zijn en cosmetisch storend. Schimmelnagels (kalknagels) worden herkend aan nagelranden die witgeel, groen of bruin verkleuren. In sommige gevallen worden de nagels dik en brokkelig en kunnen ze loslaten.

Gratis Consult De Behandeling
×
Hoe ontstaat een Schimmelnagel
• Huidkliniek de Vallei

Hoe ontstaan een schimmelnagel

Mensen met een gezonde huid en gezonde nagels hebben doorgaans een goede afweer tegen schimmels. Schimmelinfecties komen vooral voor bij nagels die slecht groeien, nagels die vaak in een nat/vochtig milieu komen en nagels die beschadigd/ gestoten zijn. De sporen van de schimmel kunnen zich dan makkelijk verspreiden en schade aanrichten. Wanneer iemand last heeft van een schimmelinfectie kan deze persoon miljoenen sporen verspreiden die lang besmettelijk blijven. Dit maakt een schimmelnagel vaak erg besmettelijk en hardnekkig.

Bekijk behandeling

Wat kun jij thuis doen
• Huidkliniek de Vallei

Wat kan je thuis zelf doen:

  • Antischimmelzalven, poeders en/of -crèmes dagelijks gebruiken gedurende 1 jaar.
  • Was de voeten met alleen water. Droog de voeten goed af.
  • Draag katoenen of wollen sokken.
  • Draag schoenen van materiaal dat lucht en vocht doorlaat, zodat de voeten niet te veel gaan zweten.
  • Geduld hebben, schimmelnagels groeien vaak erg langzaam.
  • Wanneer meerdere mensen in het huishouden zijn besmet is het raadzaam iedereen te behandelen, dit doen we zodat her-besmetting minder snel plaatsvindt.

Denk je last te hebben van schimmelnagels? Neem vrijblijvend contact met ons op door een gratis consult in te plannen.

Bekijk behandeling

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan