Litteken therapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

• Littekens

Litteken therapie

Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging aan de huid. Sommige littekens blijven altijd voelbaar en zichtbaar. De waarheid is dat het litteken nooit helemaal zal verdwijnen. Maar er zijn enkele methoden die kunnen helpen de grootte te verkleinen en het uiterlijk te veranderen. Bij Huidkliniek de Vallei helpen we je graag om je litteken minder zichtbaar te maken.

Afspraak maken
×
Litteken therapie behandeling
• Microneedling

De behandeling

De behandeling die bij Huidkliniek de Vallei het meest wordt ingezet is microneedling. Bij microneedling wordt met behulp minuscule kleine en fijne naaldjes de lederhuid licht beschadigt. Bij deze beschadiging komen groeifactoren vrij, wat tot stimulatie van de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine leidt, waardoor de huid gladder en steviger aanvoelt. Het huid reliëf wordt zo op een non-invasieve manier opgevuld. De diepte waarmee we werken is afhankelijk van het huidtype en het soort litteken. Tijdens de behandeling wordt een tussenstof aangebracht die voor extra stimulatie zorgt. Afhankelijk van het huidtype kan er vooraf of naderhand een medische peeling worden aangebracht om de intensiteit van de behandeling te vergroten.

Afspraak maken

Litteken therapie tarieven


Tarieven

Littekenbehandeling doormiddel van microneedling i.c.m. collageen booster

  • Afhankelijk van het grote van het litteken vanaf prijs 125,-

Afspraak maken

Litteken therapie nazorg
• Huidkliniek de Vallei

Na de behandeling

Nadat je een microneedling-procedure hebt ondergaan, zijn enkele bijwerkingen te verwachten. Wanneer je je afspraak verlaat, kan je huid rood of felrood zijn. De roodheid en zwelling zullen hoogstwaarschijnlijk 24 uur of iets langer aanhouden. Zelfs met zorgvuldige nazorg kun je niet veel doen om direct na microneedling van de roodheid af te komen. De roodheid kun je eventueel bedekken, maar doe dit alleen met make up op minerale basis. Zoals de lycogel producten. Zwelling en enige vervelling van de huid worden, tot 48 uur na de ingreep, als normaal beschouwd. Verder geeft de behandeling weinig sociaal belet.

Afspraak maken

Litteken therapie nazorg Huidkliniek de Vallei
• Huidkliniek de Vallei

Tips voor na de behandeling

  • Zorg ervoor dat je iedere twee uur zonbescherming aanbrengt op de huid. Laat je adviseren door de therapeut welke zonbescherming je veilig kunt gebruiken.
  • Vermijd direct zonlicht of de zonnebank ten allen tijden.
  • Probeer zo min mogelijk aan je huid te komen en pulk niet aan eventuele korstjes.
  • Gebruik de eerste 48 uur geen make up, die niet op minerale basis is.
  • Ook is het belangrijk zwembaden, sauna’s en situaties waarin je zwaar zweet, inclusief intensieve trainingen in de sportschool, te vermijden om je pas behandelde huid te beschermen. Nadat 72 uur zijn verstreken, kun je deze activiteiten mogelijk hervatten.

Afspraak maken

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
• Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Mijn passie en doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Als een litteken op een opvallende plek zit dan kan dat als storend worden ervaren. Ik help je graag om het litteken minder zichtbaar te maken.

Gratis consult

Logo NVHLogo KP

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan