Wat zijn Couperose/ Vaatjes?

• Huidkliniek de Vallei

Wat zijn Couperose/ Vaatjes?

Iedereen kent het wel, wangen of neuzen die altijd rood zien en in de winter soms zelfs paars kleuren. Dit fenomeen is vaak te koppelen aan couperose, wanneer in het gezicht meerdere blauwe of rode adertjes samen komen spreekt men van couperose.

Gratis Consult De Behandeling
×
Hoe ontstaat Couperose
• Huidkliniek de Vallei

Hoe ontstaat couperose:

De vaatwanden van de oppervlakkige vaatjes in de huid verslappen en gaan verwijden waardoor ze zichtbaar worden in de huid.
Een aantal factoren kunnen een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van deze vaatjes;

  • Vaak komt het familiair voor en is het erfelijk bepaald. Dit aspect kan je niet voorkomen.
  • Daarnaast zorgt ook het dunner worden van de huid ervoor dat deze vaatjes sneller zichtbaar zijn, bijvoorbeeld door lokaal gebruik van corticosteroïden. Maar ook de zon is hier weer een grote boosdoener, door zonschade verliezen vaatwanden hun elasticiteit waardoor ze verzwakken en verwijden.

Andere externe factoren kunnen een rol spelen; temperatuurschommelingen, pittig eten, roken, gebruik van geneesmiddelen en alcohol gebruik kan de couperose verergeren of doen ontstaan.

Bekijk behandeling

Wat kun jij thuis doen
• Huidkliniek de Vallei

Wat kan je thuis zelf doen:

Het allerbelangrijkst is de huid goed beschermen tegen de zon. Gebruik altijd een minerale zonnebrand met een hoge beschermingsgraad en gebruik producten die de huid helpen op te bouwen en sterker te maken. Zoals producten met hoge concentratie vitamine c (antioxidant) hyaluronzuur of glycolzuur.
Daarnaast probeer zoveel mogelijk externe factoren te vermijden zoals roken en gebruik maken van de zonnebank.

Wil je meer informatie ontvangen over goedaardige huidbultjes of -afwijkingen? Plan dan een gratis consult bij ons in.

Bekijk behandeling

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan