Wat is Rosacea?

• Huidkliniek de Vallei

Wat is Rosacea?

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening met een wisselvallig beloop. Het woord Chronisch is van groot belang in het behandeltraject. Dat wil namelijk zeggen dat het niet 100% te genezen of te verhelpen is. Hou hier ook rekening mee. Dat wil gelukkig niet zeggen dat het niet goed te behandelen en onderdrukken is. Een combinatie van goede thuis producten en een passende behandeling is hierbij van groot belang.

Gratis Consult De Behandeling
×
Veel voorkomende kenmerken
• Huidkliniek de Vallei

Veel voorkomende kenmerken

Wat we vaak zien bij rosacea en een belangrijk kenmerk is van de aandoening is roodheid en het optreden van rode vlekken in het aangezicht. Daarnaast komen uitgezette bloedvaatjes (couperose) en acne achtige puistjes voor. In sommige gevallen ervaren mensen ook klachten in en-of rondom de ogen en in het ergste geval ontstaat er ophoping van vocht en bindweefsel in de huid. Dit kan leiden tot rhinophyma ook wel bloemkoolneus genoemd.

Bekijk behandeling

Hoe ontstaat Rosacea
• Huidkliniek de Vallei

Hoe ontstaat rosacea

Rosacea ontstaat vaak rond het 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Waar precies de oorzaak ligt is nog onbekend. De barrièrefunctie van de bovenste huidlaag is aangetast waardoor de huid gevoeliger is voor invloeden van buitenaf. Bepaalde triggers kunnen op dat moment zorgen voor een ontstekingsreactie in de huid. Deze triggers kunnen de ernst van de rosacea beïnvloeden en klachten kunnen hierdoor toenemen. Voorbeelden hiervan zijn: warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Alcohol en sterk gekruid voedsel kan zorgen voor een tijdelijke verergering van de roodheid.

Bekijk behandeling

Wat kun jij thuis doen
• Huidkliniek de Vallei

Wat kan je thuis doen

Probeer uitlokkende factoren te identificeren en vermijdt bijvoorbeeld blootstelling aan zonlicht; gebruik zo nodig een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (factor 30 of hoger). Blijf uit de wind, ga niet in een sauna of onder een (zeer) hete douche en pas je voedingspatroon aan als bepaalde voeding de roodheid uitlokt. Gebruik geen cosmetica waarvan je extra klachten krijg. Laat je goed adviseren over de juiste huidverzorging producten, dit kan al een wereld van verschil geven. Bepaalde medicatie kan de rosacea verergeren zo ook corticosteroïden, mocht u dit ervaren bespreek dit dan met uw arts om zo verder te kijken naar eventuele alternatieve.

Bekijk behandeling

Denk je dat je rosacea hebt en wil je de roodheid verminderen? Plan een gratis consult bij ons in. Wij helpen je graag verder.

Bekijk behandeling

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan