Wat is Acne?

• Huidkliniek de Vallei

Wat is Acne?

Acne is een van de meest bekende en veel voorkomende huidaandoening en kan iedere leeftijd treffen. Meer dan 90% van de mensen krijgt er in meer of mindere maten last van. Naast dat het cosmetisch storend is kunnen ernstige vormen van acne een zware psychologische last met zich meebrengen. Acnetherapie wordt bij Huidkliniek de Vallei dan ook gezien als een van de belangrijkste behandelingen.

Gratis Consult De Behandeling
×
Hoe ontstaat Acne?
• Huidkliniek de Vallei

Hoe ontstaat acne:

Acne is een multifactoriële aandoening van de talgklierfollikels. Dat wil zeggen dat meerder factoren een rol spelen bij het ontstaan.

  1. Een toename van de talgproductie
  2. Opstapeling van dode huidcellen
  3. Afsluiting van de poriën en talgklierkanaaltjes
  4. Een toename van bacteriën in de talgklier (Propionium bacterie)

Acne wordt gekenmerkt door mee-eters (comedonen), papels, papulopustels en cysten. Naast een cosmetisch storend probleem, kunnen de meeste vormen van acne ook aanleiding geven tot littekenvorming. Hoe langer de acne bestaat des te groter is de kans op blijvende weefselbeschadiging. Vroegtijdig in behandeling treden is dan ook zeer aan te raden.

Bekijk behandeling

Wat kun jij thuis doen
• Huidkliniek de Vallei

Wat kan je thuis doen:

Acne is in de meeste gevallen goed te behandelen, echter is het belangrijk dat thuis de juiste producten worden gebruikt om de huid weer tot rust te brengen, denk aan producten met glycolzuur om de huid te exfoliëren, salicylzuur om ontstekingen te remmen en vitamine C als antioxidant en helpt bij het vervagen van pigmentvlekjes.

Voor een gericht productadvies neemt contact op met Huidkliniek de Vallei.

Bekijk behandeling

Meerdere factoren van belang
• Huidkliniek de Vallei

Meerder factoren van belang

Peuter zelf niet aan de huid, hierdoor kan het alleen maar verergeren of littekens door ontstaan. Gebruik het liefst make-up op minerale basis zodat de huid niet volledig afgesloten wordt. Daarbij kan het in sommige gevallen raadzaam zijn om naar binnen te kijken, ervaart u veel stress “stress verhoogt de productie van verschillende hormonen waaronder cortisol, cortisol beïnvloedt het gedrag van de talgklieren waardoor acne kan verergeren. Ook is het goed om te kijken naar voeding, reageert u op bepaalde voedingsmiddelen. Omdat acne een multifactoriële aandoening is, zijn er altijd meerder factoren van belang.

Bekijk behandeling

Een acne behandeling bevat de volgende stappen:

1. Reinigen

Tijdens een acne behandeling wordt de huid allereerst gereinigd met de juiste huidverzorgingsproducten. Om het talg en de doden huidcellen te verwijderen. Hierbij maken wij gebruik van reinigingsproducten die exfoliërende fruitzuren bevatten (zoals salicylzuur, amandelzuur, glycolzuur), om de hoornlaag te verweken zodat de onzuiverheden gemakkelijker uit de huid komen. Daarna vervolgt de dieptereiniging waarbij mee-eters en puistjes op een professionele en hygiënische manier worden verwijderd. Dit wordt gedaan met een steriel naaldje, waarbij een kleine opening wordt gemaakt in de ontsteking, hierdoor ontstaat zo min mogelijk schade aan de huid.

2. Peelen

Een acne behandeling kan ondersteunt worden met een chemische peeling. In dit geval kan de behandeling uitgebreid worden met de chemische peelings. Een chemische peeling is een vloeibare of gelvormige substantie dat egaal op de huid wordt aangebracht. Door de lage PH-waarde van de peeling, ontstaat een chemische reactie op de huid. Dit zorgt voor het oplossen van de dode huidcellen, hierdoor wordt de porie uitgang geopend en kan het talg gemakkelijker uit de huid komen. Daarnaast heeft een chemische peeling een antibacteriële en ontsteking werende werking, waardoor nieuwe ontstekingen zullen worden voorkomen. De huid zal rustiger worden en zachter, gladder aanvoelen. Vooraf aan de behandeling wordt de keuze gemaakt welke peeling ingezet zal worden.

3. Microneedling

Microneedling is een mooie ondersteuning bij de behandeling van acne om ervoor te zorgen dat alle werkzame stoffen goed in de huid geabsorbeerd worden. Daarnaast kan het ook in een later stadium ingezet worden om rest plekjes (PIH) en littekens aan te pakken. Bij microneedling wordt met behulp minuscule kleine en fijne naaldjes de lederhuid licht beschadigt. Bij deze beschadiging komen groeifactoren vrij, wat tot stimulatie van de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid gladder en steviger aanvoelt.

4. Active Cellular Light Therapy

Active Cellular light therapy is een efficiënte photo dynamische behandeling met 630nm rood LED licht. Deze therapie kan bij iedere acne behandeling worden ingezet om de huid te doen herstellen, bevordert de down time na bijvoorbeeld een medische peeling en verbeterd de resultaten doordat producten beter en dieper in de huid kunnen worden opgenomen.

5. Thuisadviezen

Acne wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het is van belang deze oorzaken van acne aan te pakken. Acne is een huidprobleem dat precisie vereist en tijd nodig heeft om te verminderen. Het naleven van de adviezen op het gebied van huidverzorging hebben grote invloed op de voortgang van de behandeling.  Na de behandeling adviseert de huidtherapeut welke cosmeticaproducten het beste zijn voor thuisgebruik. Wij maken gebruik van producten die wij goed kennen en de behandeling ondersteunen. Hiervoor maken wij gebruik van de merken Mesoestatic en Renophase. Daarnaast kan eventueel een camouflageproduct van lycogel worden toegevoegd om de acne te camoufleren zonder de huid te verstoppen.

6. Evalueren

Als huidtherapeut streven wij ernaar om samen met u het gewenste resultaat te bereiken en te behouden. Acne is niet na één behandeling verdwenen. Met de professionele en effectieve acnebehandelingen in de praktijk en het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten ondersteund u het proces van het verminderen van de acneklacht. Soms zijn ondersteunende medicamenten van de huisarts of dermatoloog noodzakelijk. Dit zal in overleg met u besproken worden welke mogelijkheden er zijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom het behandelen van acne door middel van acnetherapie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk behandeling

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan