Wat zijn (Acne) littekens?

• Huidkliniek de Vallei

Wat zijn (Acne) Littekens?

Hoe ernstiger en hoe langer de onstekingsprocessen bij acne verlopen hoe groter de kans is op littekenvorming. Deze ontstekingen leiden niet alleen tot schade aan de talgklieren maar ook aan belangrijke onderdelen van het bindweefsel zoals collageen, elastine, bindweefselcellen en bloedvaatjes. Na genezing wordt het normale bindweefsel vervangen door een stug celarm littekenweefsel.

Gratis Consult De Behandeling
×
Meerdere vormen
• Huidkliniek de Vallei

Meerdere vormen

Dit littekenweefsel kan in verschillende vormen voorkomen.

  1. Atrofische littekens; hierbij werd tijdens het wondgenezingsproces te weinig huid aangemaakt en er is een afname van collageen te zien. Hierdoor ontstaan er kleine deukjes in de huid.
  2. Hypertrofische littekens; deze littekens zijn meestal rozerood, verdikt en verheven maar overtreft niet de begrenzing van de oorspronkelijke pukkel.
  3. Keloïdale littekens is een abnormale verdikte, onregelmatig gevormde rode tot donkergekleurd litteken die qua omvang en vorm groter is dan de oorspronkelijke pukkel. (Dit komt vaker voor bij donkere huiden en op bewegelijke plekken).

De verschillende soorten littekens worden ook op verschillende manieren behandeld, het is daarom van groot belang eerst een consult in te plannen om zo een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Bekijk behandeling

De behandeling
• Huidkliniek de Vallei

De behandeling

Wil je meer weten te weten komen over het behandelen en verminderen van littekens? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult bij ons in.

Bekijk behandeling

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan