• Huidkliniek de Vallei

Wat is Cellulite?

Cellulite wordt gekenmerkt door de vorming van putjes, bobbels of deuken in de huid, die lijken op sinaasappelschil of cottage cheese. Het wordt vaak zichtbaar bij het knijpen of samendrukken van de huid. Cellulite kan variëren in ernst, van lichte putjes tot meer uitgesproken bobbels en hobbels.

Gratis Consult De Behandeling
×
Verschijning van cellulite
• Huidkliniek de Vallei

Verschijning van cellulite

Het wordt soms verward met cellulitis. Maar Cellulitis is huidinfectie die gekenmerkt wordt door roodheid, zwelling en pijn. Het treft meestal de diepere lagen van de huid en het onderliggende weefsel. Wanneer er spraken is van cellulitis kan de klant zich ook algeheel niet lekker voelen en zelfs koorts ervaren. Deze klachten zijn het best te bestrijden met antibiotica en cupping zal niet geschikt zijn voor deze indicaties. Het is daarom belangrijk om het verschil tussen cellulite en cellulitis in de gaten te houden.

Afspraak maken

Wat kun jij thuis doen
• Huidkliniek de Vallei

De behandeling

Cellulite treedt meestal op bij vrouwen en komt het meest voor op de dijen, billen, heupen en soms op de buik en bovenarmen. Cellulite ontstaat wanneer vetcellen onder de huid door de bindweefsellaag drukken. Naarmate de vetcellen groter worden of er sprake is van een toename van vetophopingen, kan de bindweefsellaag strakker worden en de vetcellen naar boven duwen. Dit zijn de putjes en de bobbels. Bij het ontstaan van cellulite spelen erfelijkheid, hormonen, leeftijd en levensstijl een rol.

Bekijk behandeling

Behandelplan cellulite
• Huidkliniek de Vallei

Behandelplan

Er is geen permanente oplossing voor cellulite, maar therapieën kunnen het wel enorm verbeteren of zelfs bijna weg krijgen. Om het resultaat te behouden, zijn er wel onderhoudsbehandelingen nodig. Wij kunnen cellulite behandelen door middel van Transformational Cupping. Dit is een speciale cupping methode die zowel de oppervlakkige en diepe huidlagen losmaakt, wat resulteert in een gladdere, strakkere, egalere huid.

Bekijk behandeling

Adviezen voor thuis

Gezonde levensstijl

Het aannemen van een gezonde levensstijl kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van cellulite. Dit omvat regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet met veel groenten en fruit, voldoende hydratatie en het vermijden van roken en overmatig alcoholgebruik.

Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging, zoals cardio- en krachttraining, kan helpen bij het verminderen van de vetophopingen onder de huid en het verbeteren van de algehele toning en stevigheid van het lichaam.

Huidverzorgingsproducten

Er zijn crèmes, gels en lotions op de markt die beweren de verschijning van cellulite te verminderen. Deze producten kunnen ingrediënten bevatten zoals cafeïne, retinol, antioxidanten of plantaardige extracten die de huidtextuur kunnen verbeteren. Hoewel ze mogelijk niet permanent resultaat bieden, kunnen ze tijdelijk de huid gladder doen lijken.

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan