Wat is Melasma?

• Huidkliniek de Vallei

Wat is Melasma?

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een pigmentstoornis die gekarakteriseerd wordt door symmetrische, gepigmenteerde vlekken. Doordat Melasma zich bevindt in het gelaat wordt het vaak als cosmetisch storend ervaren en kan het zelfs lijden tot psychosociale en emotionele stress.

Gratis Consult De Behandeling
×
Hoe ontstaat Melasma?
• Huidkliniek de Vallei

Hoe ontstaat Melasma?

Onder invloed van hormonen of (kunstmatige) UV stralen worden de pigmentcellen ingezet om pigment aan te maken. Wanneer deze pigmentcellen te veel en plaatselijk pigment gaan produceren ontstaat er hyperpigmentatie. Melasma is een vorm van hyperpigmentatie. De huid maakt meer pigment aan en/of het aantal pigmentcellen in de huid nemen toe. Melasma is goed te diagnosticeren door de specifiek voorkeurlocaties. Melasma komt namelijk met name voor op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond om de ogen en op de bovenlip. Daarnaast komen de vlekken symmetrisch in het gelaat voor.

Bekijk behandeling

Uitlokkende factoren
• Huidkliniek de Vallei

Uitlokkende factoren

Voornamelijk komt melasma voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Zwangerschap wordt als één van de belangrijkste uitlokkende factoren gezien. Maar ook bijvoorbeeld pilgebruik met oestrogenen kan een rol spelen. De vlekjes die ontstaan kunnen na de zwangerschap of na het stoppen van de pil weer verdwijnen, maar dit is helaas niet altijd het geval. Ook speelt UV-straling een grote rol. Al deze factoren kunnen namelijk leiden tot een verhoogde activiteit van pigmentcellen. Hoewel een donkere huid (Fitzpatrick type IV t / m VI) een betere bescherming biedt tegen zonschade, is het op zichzelf een risicofactor voor pigmentstoornissen zoals melasma.

Bekijk behandeling

Wat kun jij thuis doen
• Huidkliniek de Vallei

Wat kan je thuis doen?

Begin met een minerale zonbescherming die bescherming biedt tegen zowel UVA als UVB, daarnaast moet deze bescherming voorzien zijn van een hoge beschermingsfactor 30 of 50, met daarbij krachtige antioxidanten. Breng deze bescherming dagelijks aan en herhaal het meerde malen per dag, dit is het allerbelangrijkst bij (gevoeligheid voor) melasma. Hiermee voorkom je dat de pigmentvlek donker wordt door zonlicht of zichtbaar licht.

Bekijk behandeling

Wil je echt stappen maken in het verminderen van jouw pigmentvlekken? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult bij ons in.

Bekijk behandeling

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan