Wat is striae?

• Huidkliniek de Vallei

Wat is Striae?

Striae, ook wel bekend als striae distensae, zijn een vorm van littekenweefsel dat ontstaat wanneer de huid wordt uitgerekt of snel wordt uitgezet als gevolg van verschillende redenen, zoals zwangerschap, snelle gewichtstoename of -verlies, groeispurten tijdens de puberteit, hormonale veranderingen, erfelijkheid of bepaalde medische aandoeningen.

Gratis Consult De Behandeling
×
Oorzaak en ontstaan
• Huidkliniek de Vallei

Oorzaak en ontstaan

Het uitrekken zorgt ervoor dat de middelste laag van de huid, de dermis, scheurt, wat resulteert in de vorming van striae. Hoewel striae op verschillende delen van het lichaam kunnen voorkomen, verschijnen ze vaak op gebieden waar de huid aanzienlijk wordt uitgerekt, zoals de buik, borsten, heupen, dijen en billen.

Bekijk behandelingen

Klinisch beeld
• Huidkliniek de Vallei

Klinisch beeld

Striae, zijn langwerpige, smalle strepen of lijnen die op de huid verschijnen. Ze kunnen verschillende kleuren hebben, zoals wit, rood, roze, paars of zilver, en hebben vaak een andere textuur dan de omliggende huid. Vaak liggen de striae wat lager ten opzichte van de rest van de huid, als een soort kleine kuiltjes.

Bekijk behandelingen

Behandelingsmogelijkheden
• Huidkliniek de Vallei

Behandelmogelijkheden

Striae zijn over het algemeen onschadelijk en vormen geen gezondheidsrisico, maar ze kunnen een cosmetische zorg zijn. Na verloop van tijd vervagen striae vaak en worden ze minder opvallend, maar ze verdwijnen mogelijk niet volledig. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar om het uiterlijk van striae te verminderen, waaronder lasertherapie, microneedling en medische peelings.

Bekijk behandelingen

Er zijn verschillende soorten Striae:

Striae rubrae

Dit zijn rode of roze strepen die zich meestal in de beginfase van striae bevinden. Ze zijn vaak ontstoken en kunnen jeuk of een licht branderig gevoel veroorzaken. Striae rubrae ontstaan als gevolg van recente huiduitrekking en hebben nog niet de tijd gehad om te vervagen. Ze bevatten bloedvaten dicht bij het huidoppervlak.

Striae albae

Dit zijn zilverachtige of witte strepen die zich in een latere fase van striae bevinden. Ze zijn meestal minder opvallend dan striae rubrae omdat de ontsteking is afgenomen. Striae albae ontstaan doordat de bloedvaten in de strepen na verloop van tijd krimpen en de huid dunner wordt. Hierdoor worden ze minder zichtbaar, maar verdwijnen ze meestal niet volledig.

Striae gravidarum

Dit zijn striae die optreden tijdens de zwangerschap, meestal op de buik, borsten en heupen.

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Huidkliniek de Vallei in Veenendaal
• Huidkliniek de Vallei

Frax1550nm

Met de Frax1550nm kunnen striae behandeld worden. De Nordlys Frax 1550nm verbetert de textuur en de kleur van de striae door het stimuleren van collageenproductie en het verminderen van pigmentatie. De Nordlys Frax 1550nm laser is een non-ablatieve gefractioneerde laser (niet-verdampende laser). De laser werkt door gecontroleerde microscopische bundels van hitte in de huid te brengen. De microscopische bundels van hitte komen in de lederhuid, terwijl de opperhuid intact blijft. Door deze microscopische beschadigingen wordt het natuurlijke genezingsproces van de huid gestimuleerd, waarbij nieuwe collageen- en elastinevezels worden aangemaakt.

Hoe zetten we deze behandeling in?
• Huidkliniek de Vallei

SkinPen

De SkinPen behandeling is een non-invasieve procedure waarbij 1600 micro kanaaltjes per seconde in de huid worden gemaakt. Deze micro-verwondingen stimuleren de groeifactoren van de huid, wat leidt tot de productie van collageen en elastine, een verbeterde huidtextuur en een vermindering van littekens en rimpels, zoals striae.

Medische peeling Huidkliniek de Vallei
• Huidkliniek de Vallei

Medische peeling

Chemische peelings zijn belangrijke hulpmiddelen om huidverbetering te creëren. De populariteit van medische peelings hangt samen met de veelzijdigheid en de relatieve eenvoud waarin ze uitgevoerd kunnen worden. Chemische peelings worden geclassificeerd in diepte. Zo zijn er oppervlakkige, middel en diepe peelings. Afhankelijk van de indicatie wordt de keuze gemaakt. Het is echter belangrijk op te merken dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van individuele factoren zoals huidtype, leeftijd en de ernst van de striae. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over deze aandoening? U kunt contact opnemen met ons via de app, mail of de telefoon.

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan