Wat zijn Poikiloderma van civatte?

• Huidkliniek de Vallei

Wat zijn Poikiloderma van civatte?

Poikiloderma van Civatte staat ook wel bekend als zonnehals. Het is een goedaardige huidafwijking dat altijd voorkomt op de zon beschenen dele van de huid. De aandoening zien we voornamelijk bij vrouwen boven de 40 jaar met een witte huid. Echter sluit dat niet uit dat mannen deze aandoeningen ook kunnen krijgen.

Gratis Consult De Behandeling
×
Hoe ontstaat poikiloderma van Civatte?
• Huidkliniek de Vallei

Hoe ontstaat poikiloderma van Civatte?

Ook hier is de zon weer de grootste boosdoener. Langdurig en onbeschermd de zon in gaan verhoogt de kans op het verkrijgen van deze huidaandoening. Verder wordt er aangenomen dat hormonale factoren en verouderingsverschijnselen een rol spelen.

Bekijk behandeling

Wat kun jij thuis doen
• Huidkliniek de Vallei

Wat kun je thuis doen

Het allerbelangrijkste is om verder beschadiging van de huid door Uv-straling te voorkomen. Het is dan ook niet aan te raden om gebruik te maken van de zonnebank en dagenlang aan het strand te liggen. Bescherm de huid altijd met een minerale zonnefilter met een factor 30 of hoger. Zo voorkom je dat de plekken zich gaan uitbreiden. Helaas zullen de bestaande plekken daardoor niet spontaan door verdwijnen.

Bekijk behandeling

IPL Behandeling
• Huidkliniek de Vallei

IPL Behandeling

Poikiloderma van Civatte bestaat vaak uit twee of 3 componenten. Grillige roodbruine pigmentvlekken, verwijde vaatjes en de huid die dunner is geworden. Vaak is de afwijking symmetrisch op de hals aanwezig waarbij het gebied onder de kin vaak vrij is. De pigment en vaatafwijkingen kunnen effectief behandeld worden doormiddel van IPL en Laser.

Bekijk behandeling

Wil je echt stappen maken in het verminderen van jouw pigmentvlekken? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult bij ons in.

Bekijk behandeling

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan