Wat zijn Goedaardige huidbultjes

• Huidkliniek de Vallei

Wat zijn Goedaardige huidbultjes?

Goedaardige huidbultjes zijn niet gevaarlijk en kunnen als ze als cosmetisch storend worden ervaren veilig weggehaald worden. Mocht de huidtherapeut toch twijfelen over het plekje zal de therapeut je altijd doorverwijzen om het desbetreffende plekje bij de huisarts of dermatoloog te laten controleren.

Gratis Consult De Behandeling
×
Behandeling
• Huidkliniek de Vallei

Behandeling

Dit kan op twee manieren gedaan worden.

  1. Curretage: doormiddel van een scherpe steriele ring worden de huidoneffenheden van de huid verwijderd. Dit gebeurt heel oppervlakkig, waardoor littekenvorming of het ontstaan van witte vlekken bijna niet voorkomt. Er blijft een klein schaafwondje over en dit herstelt in de meeste gevallen binnen één week. Belangrijk is om dit met de juiste crème te verzorgen tijdens deze week.
  2. Coagulatie: door het coaguleren van het plekje met behulp van elektrische stroom wordt de huidoneffenheid dicht of weggebrand. Er zal dan een oppervlakkig brandplekje overblijven wat binnen ongeveer één week hersteld.

Bekijk behandeling

Verschillende soorten goedaardige huidbultjes.

Fibromen:

Fibromen of ook wel steelwratjes genoemd zijn goedaardige huidtumoren en komen bij 25% van de populatie voor. Ze komen vaak voor op plekken waar de huid over elkaar heen schuurt, zoals oksels, hals/nek (door het dragen van een ketting) onder de borsten of bij de liezen.

Ouderdomswratten:

Ouderdomswratten, ook wel verruca seborrhoïca genoemd, zijn goedaardige huidafwijkingen die ontstaan door het te snel delen van cellen in de opperhuid. Het zijn de meest voorkomende huidtumoren bij ouderen, en komen vooral bij blanke mensen veel voor. Ze verschijnen vaak vanaf de leeftijd van 40 jaar.
Ze komen vaan voor in het gelaat rond de slapen, op het lichaam op de romp en op de handruggen. Men ziet eerst een lichte- of geelbruine pigmentvlek, daaruit ontstaat een ronde of ovale wratachtige plek die op de huid lijkt te liggen. De kleur is licht- tot donkerbruin of zelfs zwart. Soms zijn er kleine witte puntjes zichtbaar in de plek.

Xanthelasma:

Xanthelasma palpebrare zijn goedaardige plaatselijke platte vetophopingen op en rondom de oogleden. Vaak zijn deze plekken gelig van kleur waardoor ze snel als cosmetisch storend worden gezien. Ook kunnen ze klachten geven wanneer de plekken wat groter en zich dichter bij het oog bevinden.

Syringomen:

Syringomen zijn huidkleurige of doorzichtige bultjes die ontstaan uit een afvoergang van een zweetklier. Ze komen vaak in het gezicht voor en vooral rond de ogen

Kersenagioom:

Kersenagioom is een gevolg van huidveroudering. De kwaliteit van onze vaten vermindert en dat vergroot de kant op een plaatselijke toename van hele kleine maar sterk verwijde vaatjes in de huid.

Gerstenkorrels:

Gerstenkorrsel ook wel millia genoemd, zijn harde witte bultjes die vaak gezien worden in het gelaat, rondom de ogen of op het ooglid. Gerstekorrels ontstaan door ophoping van keratine in de vorm van een korreltje. Ze zijn vaak niet gemakkelijk uit te drukken en vragen om een speciale behandeltechniek.

Talgklierhyperplasie:

Talgklierhyperplasie is letterlijk gezegd een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Ook dit is een teken van huidveroudering waarbij zonblootstelling een belangrijke rol speelt.

Dermatosis Papulosa Nigra:

zijn ouderdomswratjes bij een donkergetinte huid. Ze worden gekenmerkt als kleine bruine tot zwarte bultjes. De voorkeurslocatie is veelal in gelaat met name de slapen en het voorhoofd.

Wil je meer informatie ontvangen over goedaardige huidbultjes of -afwijkingen? Plan dan een gratis consult bij ons in.

Bekijk behandeling

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Reviews

José

De pigment plekjes namen met 50 % af na de eerste behandeling en na de tweede behandeling was er bijna geen pigment meer zichtbaar. Dit gaf me meer een zelfverzekerd gevoel. De nabehandeling bestond uit een crème die de huid sneller deed herstellen.

Reviews

Lisanne

Ik heb een zeer aangename ervaring met mijn therapeut Dionne Smits. Ze is ontzettend professioneel en deskundig, heel vriendelijk maar ook realistisch. Ze geeft bijzonder goed uitleg over de behandeling en het traject na de behandeling.

Reviews

Maxime

Heel deskundig advies en stelt je op je gemak. Dionne Smits legt alles altijd duidelijk en stap voor stap uit en kijkt wat voor jouw huid het beste is. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dionne Smits Huidkliniek de Vallei
Dionne Smits

Huidkliniek de Vallei

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan mag ik eindelijk mijn passie en droom om een eigen kliniek te openen waarmaken. Mijn doel is om iedere huid in goede conditie te krijgen en te doen stralen! Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Plan een Gratis Consult?

"*" geeft vereiste velden aan