Huidtherapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

Wild vlees verwijderen

×
Ga terug naar het overzicht
Wild vlees verwijderen

Kun je zelf wild vlees verwijderen?

Kun je zelf wild vlees verwijderen? Vrijwel niemand heeft een huid zonder onregelmatigheden. De één heeft last van littekenvorming door bijvoorbeeld acne, de ander heeft last van grote moedervlekken en sommige mensen hebben last van de groei van wild vlees. Veel mensen vinden dit niet prettig en willen hier vanaf. Kun je dit vlees eenvoudig zelf verwijderen? Wij leggen je uit of dit verstandig is of niet.

Hoe ontstaat wild vlees?

Wild vlees ontstaat doorgaans nadat je een wondje hebt gehad en je lichaam dit niet helemaal goed laat genezen. Het vlees ontstaat door een te snelle celdeling en dit resulteert in de groei van wild vlees, ook wel fibroom genoemd. Hoe het zich uit kan verschillen, zo krijgt de één er bijvoorbeeld steelwratjes door. Hoe de groei zich ook uit, de meeste mensen zijn er niet blij mee en willen het graag weg. 

Plekken waar het vlees het meest voorkomt

Een reden waarom mensen vaak graag van de wildgroei van vlees af willen, is dat het meestal op plekken zit die goed zichtbaar is. Je zult niet snel midden op je been last krijgen van fibroom. Bepaalde plekken van de huid hebben veel meer kans om vleesgroei te ontwikkelen dan andere delen van het lichaam. De groei van fibroom komt het meest voor in het gezicht, de hals, de borsten, liezen en oksels. Vooral als je er last van hebt in je gezicht of hals is het prettig als dit snel verwijderd wordt. De liezen en oksels zijn minder zichtbaar, maar in de zomer wanneer je naar het strand gaat en een badpak of bikini wil dragen, zijn deze delen van het lichaam meestal ook ontbloot. Veel mensen voelen zich er dan niet prettig bij als deze lichaamsdelen ontsierd worden door de groei van vlees. 

Zelf wild vlees verwijderen

Omdat de wildgroei van vlees doorgaans onschuldig is, gaan mensen er vaak niet mee naar de huisarts. Toch storen veel mensen zich eraan en hierdoor proberen ze het vaak zelf weg te halen. Een populaire methode, vooral bij steelwratten, is door er strak een touwtje om te binden in de hoop dat het vlees afsterft. Ook zijn er mensen die het proberen weg te knippen. Beide manieren zijn echter niet zonder risico´s.

Is het verstandig om dit zelf te doen?

Het is niet verstandig om zelf het vlees weg te halen. Door het weg te knippen, riskeer je de kans op ontstekingen en ook door afsterving heb je kans dat er complicaties optreden. Doordat je aanleg hebt voor fibroom is er ook een grote kans dat je er alleen maar meer last van krijgt, als je het zelf probeert weg te halen. De celdeling van je huid verloopt te snel en door een nieuw wondje te maken, zal dit proces opnieuw optreden en kun je juist een grotere plek krijgen dan voorheen. Zorg dus dat je fibroom professioneel verwijderd wordt.

Waar kun je terecht om wild vlees te laten verwijderen? 

Wanneer je last hebt van wildgroei van vlees, kun je het best een dermatoloog of huidkliniek raadplegen. Zij hebben de kennis en kunde in huis om de vleesvorming medisch verantwoord te verwijderen, waardoor je niet alleen verlost bent van je plek met fibroom, maar de kans op littekenvorming ook gering is. Daarnaast wordt de kans op ontstekingen geminimaliseerd en zal de klacht niet verergeren. Schakel dus een professional in wanneer je te kampen hebt met de groei van wild vlees en ga niet proberen het zelf te verwijderen. Je huid zal je dankbaar zijn!

Gratis consult aanvragen?

Laat je van te voren adviseren over de behandeling, de voorbereiding en het herstel tijdens een gratis consult.

Gratis consult Ga terug naar het overzicht