Huidtherapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

Wat is een huidtherapeut?

×
Ga terug naar het overzicht
Huidtherapie Wageningen de Vallei consult I Huidkliniek de Vallei

Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een hbo-opgeleide paramedicus die zich inzet voor de zieke en beschadigde huid. Daarnaast staan ze ook klaar voor mensen die het allerbest uit hun huid willen halen. Huidtherapeuten zijn sinds 2003 in de wet BIG (wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg) wettelijk erkend als paramedisch beroep. Voorafgaand werd de effectiviteit van de behandelingen getoetst en het belang van de behandelingen werd ingezien. Het doel van de wet BIG is om patiënten te beschermen tegen onzorgvuldig en-/of ondeskundig handelen. 

Wat kan een huidtherapeut voor jou betekenen?

Als huidtherapeut is het doel om de huid in goede conditie te brengen en te behouden, huid oneffenheden te verwijderen en de huid te egaliseren. Daarbij is het ontzettend belangrijk om te kijken wat iedere huid nodig heeft en hoe we de puzzelstukjes weer terug aan elkaar kunnen krijgen voor een gezonde huid. Op die manier kunnen wij verschillende indicaties behandelen, daarbij kan je denken aan pigmentatieproblemen, acne, rosacea, gesprongen haarvaatjes (couperose), beenvaten, overbeharing, littekens, grove huidstructuur en huidveroudering. 

Verschillende soorten huidtherapie

Hoe we deze huidproblemen aanpakken is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de conditie van de huid, het huidtype, de leeftijd en de leefstijl.

  • Verliest je huid collageen en krijg je te maken met huidveroudering en/of grove poriën? Dan is microneedling voor jou een uitkomst. Microneedling richt zich op de stimulatie van de fibroblasten in de huid, zodat collageen en elastine opnieuw aangemaakt wordt. De huid wordt zichtbaar frisser en egaler. Fijne lijntjes en rimpels nemen af.
  • Heeft de huid een doffe en vlekkerige uitstraling of heb je last van onzuiverheden? Door middel van medische peelings kunnen we de huid vanuit binnen én buiten weer ophelderen. Door de juiste cosmeceuticals te gebruiken, kunnen we de huid weer in balans brengen. 
  • Heb je last van overbeharing, pigmentvlekken of couperose? Dan kan laser of IPL de uitkomst zijn. Door het gebruik van licht en lasertherapie kunnen we verschillende indicaties behandelen en kunnen we overmatige beharing definitief verwijderen.

Laat je altijd goed infomeren tijdens een consult over het gebruik van producten. Dit is onmisbaar in het traject. Door thuis goede producten te gebruiken, zijn behandelingen effectiever en heb je langer plezier van de verkregen resultaten.

Bij Huidkliniek de Vallei maken we gebruik van twee productlijnen, Renophase en Mesoestatic. Welke geschikt is voor jouw huid kan de therapeut met je bespreken. 

Wij leveren verzekerde zorg

De praktijk Huidkliniek de Vallei en het personeel beschikt over een AGB-code. Deze code maakt het mogelijk om bepaalde behandelingen te declareren bij de zorgverzekeraar.

Huidtherapeutische behandelingen worden in veel gevallen vergoed uit het aanvullende pakket. De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk per verzekeraar en zijn afhankelijk van de behandeling en de soort verzekering. Tijdens een consult kunnen we kijken welke vergoeding bij jou van toepassing is.

Basisverzekering

Enkele indicatie zoals oedeemtherapie en littekentherapie staan op een door de overheid samengestelde lijst. Deze behandelingen worden met enige regelmaat uitgevoerd en vaak voor een langere periode omdat er een chronische indiactie is. Vanaf de 21ste behandeling worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Hou er wel rekening mee dat er eerst aanspraken gedaan wordt op het eigen risico.  

De eerst 20 behandelingen kunnen als iemand aanvullend verzekerd is uit het aanvullend pakket vergoed worden (fysiobehandelingen), heeft iemand geen aanvullende verzekering dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

Huidkliniek de Vallei heeft contracten met alle zorgverzekeraars.  

Gratis consult aanvragen?

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Voor meer informatie en persoonlijk advies plan een gratis consult in.

Gratis consult

Ga terug naar het overzicht