Huidtherapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

Oksels laseren

×
Ga terug naar het overzicht

Oksels laseren

Okselhaar, de meningen zijn erover verdeeld, maar de meeste vrouwen halen het graag weg. Een goede manier om definitief van jouw okselhaar af te komen is met een laserbehandeling. In deze blog vertellen we graag waarom en hoeveel behandelingen er nodig zijn!

Wat is de beste manier om okselhaar te verwijderen?

Gladde oksels; dat is de wens van vele vrouwen! Naast scheren en waxen is een laserbehandeling de meest effectieve manier voor gladde oksels. Met een laserbehandeling kun je effectief de haarzakjes kapot maken, zodat hier geen haren meer uit groeien. Na een laserbehandeling kun jij genieten van jaren gladde oksels!

Oksels laseren? Voor wie is een laserbehandeling geschikt?

Een laserbehandeling is met name geschikt voor mensen met een lichte huid en donkere haren. Grijze, blonde of rode haren zijn vaak lastiger te behandelen. Voordat je jouw oksels bij ons laat laseren bekijken we goed of jouw type haar behandeld kan worden met een laserbehandeling en wat je mag verwachten.

Welke laser wordt er gebruikt?

Bij Huidkliniek de Vallei maken we gebruik van de GentleMax Pro. De GentleMax Pro is een laserplatform die zowel de 755nm alexandrite en de 1064nm ND:Yag laser met elkaar koppelt. Met deze laser kunnen alle huidtypes en haardiktes veilig en effectief behandeld worden.

Oksels laseren? Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Voor gladde oksels zijn meerdere laserbehandelingen nodig. Wij adviseren in ieder geval zes tot acht behandelingen in te plannen. Er zitten 6 tot 8 weken tussen de behandelingen in vanwege de haargroeifases. Na 6 tot 8 keer is het aan te raden eenmaal per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan. De klinische eindresultaten verschillen per klant. Dit is onder andere afhankelijk van de haarkleur, haardikte en huidskleur.

Voorbereiding op de laserbehandeling

Heb je een afspraak gepland voor het laseren van jouw oksels? Dan raden wij aan tien dagen vóór de behandeling je oksels niet meer te ontharen. Op deze manier kunnen wij de haartjes goed onderzoeken. Ook raden wij aan je oksels zes weken voor de behandeling niet aan zonlicht bloot te stellen. Zonlicht kan het effect van de laser verminderen en complicaties vergroten.

Voor de laserbehandeling scheer je jouw oksels glad

Zes weken vóór de laserbehandeling mag je je oksels niet meer epileren en harsen. Het scheren van je oksels is in deze periode prima en op de dag van de behandeling scheer je je oksels juist glad.

Hoe werkt de laserbehandeling

Voor het laseren van jouw oksels maken we gebruik van een laser met een specifieke golflengte welke op het pigment in de haartjes reageert. Het pigment neemt het licht van de laser op en zet dit om in warmte. Door deze warmte worden de haarzakjes vernietigd. Haartjes welke in de groeifase zijn worden door de laser vernietigd. Eventuele haartjes welke niet in de groeifase zijn worden bij een volgende behandeling vernietigd.

Hoelang duurt een laserbehandeling?

Tijdens de laserbehandeling krijg je een bril op welke jouw ogen beschermd tegen het licht uit de laser. Jouw behandelaar draagt eveneens een beschermende bril. Vooraf wordt je huid gekoeld om schade aan je huid te voorkomen. De laserbehandeling van je oksels zal ongeveer een half uur duren.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Een laserbehandeling is over het algemeen niet pijnlijk, maar kan wel wat gevoelig zijn. Na de behandeling kan de huid wat warm en prikkelig aanvoelen, dit is een normale reactie. De warmte in de huid houdt gemiddeld een halve dag aan.

Wanneer zie ik resultaat na een laserbehandeling?

Na iedere behandeling is het resultaat zichtbaar binnen twee weken. De haartjes welke zijn behandeld hebben de tijd nodig om uit te vallen, om deze reden is er niet direct resultaat na de laserbehandeling. Je kunt de haartjes in de tussentijd gewoon scheren of knippen. Verzorg de huid na een laserbehandeling goed met een SPF 30 of 50 om complicaties zoals pigmentverschuivingen, roodheid en verbranding van de huid te voorkomen.

Oksels laten laseren? Huidkliniek de Vallei!

Wil jij ook graag gladde oksels en een afspraak maken voor een laserbehandeling? Of twijfel je nog of een laserbehandeling geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren en helpen je graag! Huidkliniek de Vallei is bereikbaar op tel: 0318 – 25 00 35 en via mail op info@huidkliniekdevallei.nl.

Afspraak maken

Ga terug naar het overzicht