Huidtherapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

Huidbescherming tijdens de wintersport: zo bescherm je je huid optimaal 

×
Ga terug naar het overzicht

Tips om je huid tijdens de wintersport te beschermen

Ga je op wintersport en ben je op zoek naar tips om jouw huid optimaal te kunnen beschermen? Tijdens de wintermaanden is het nog belangrijker om je huid te beschermen. Dit geldt al helemaal als je op wintersport gaat. Welke huidverzorging mag je zeker niet overslaan en wat helpt nog meer om jouw huid optimale bescherming te bieden? Dat vertellen wij je in dit artikel.

Gebruik dagcrème 

Allereerst is het zeker aan te raden om iedere dag speciale dagcrème met een UV-filter op je gezicht te smeren. Ga hierbij voor een dagcrème op basis van olie. Kies je voor een dagcrème op basis van water, dan kan dit de huid bevriezen. Doe dit ook als je weer uit de kou bent. Verzorg je gezichtshuid met een moisturizer en breng nogmaals dagcrème aan. Hierdoor heeft je huid meer tijd om de producten goed op te nemen voordat je weer buiten gaat wintersporten. Er zijn diverse soorten dagcrèmes verkrijgbaar. Lees eventueel reviews van andere klanten en let goed op de ingrediënten die in de dagcrèmes zitten. Je kunt natuurlijk ook andere wintersporters om advies vragen.    

Drink voldoende water

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Dit kan ook bouillon of kruidenthee zijn, zodat je je lichaam van binnenuit hydrateert. Het water kun je het beste lauw of op kamertemperatuur drinken. Zo blijft je lichaam ook lekker warm.  

Gebruik een goede zonnecrème

Zorg er ook voor dat je een goede zonnecrème over je dagcrème aanbrengt. Zo bescherm je jezelf optimaal tegen de zon tijdens de wintersport. Het is ook aan te raden dit te doen als de zon minder schijnt, omdat de zonkracht erg sterk kan zijn in de bergen. De sneeuw weerkaatst zonnestralen en des te hoger je zit, hoe meer UV-straling er is. Het is aan te raden een zonnecrème met minimaal SPF 30 te gebruiken. Zorg er ook voor dat je je huid regelmatig opnieuw insmeert.

Douche niet te heet

Het is belangrijk om niet te heet te douchen. Als je te heet doucht, droogt je lichaam uit. Dit zorgt er ook voor dat je lichaam nog meer bescherming nodig heeft tegen UV-straling.

Koop een skibril met UV bescherming

Een skibril met UV-bescherming biedt optimale bescherming aan je ogen. Je ogen zijn namelijk ook gevoelig voor UV-stralen. Veel moderne skibrillen beschermen je ogen ook tegen UV-straling van de zon, waardoor deze dus absoluut niet mag ontbreken in je ski uitrusting.

Verzorg je lippen

En onze laatste tip: vergeet niet ook je lippen van de beste verzorging te voorzien. Je lippen kunnen namelijk sterk reageren op de kou. Hierdoor drogen ze uit of krijg je last van velletjes. Koop een voedende lippenbalsem die je lippen hydrateert. Je kunt ook eerst je lippen scrubben en daarna een verzorgende lipgloss aanbrengen. Door dit te doen, blijven je lippen gedurende de dag goed gehydrateerd en hoef je je geen zorgen meer te maken om velletjes, scheuren of droge lippen.

Gratis consult

Ga terug naar het overzicht