Huidtherapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

Hoe kan je rimpels verwijderen bij je voorhoofd zonder botox?

×
Ga terug naar het overzicht

Hoe kan je rimpels verwijderen bij je voorhoofd zonder botox?

Iedereen wil oud worden, maar niemand wilt er oud uitzien. Toch krijgt bijna iedereen rond zijn 35e levensjaar te maken met rimpels. Naarmate je ouder wordt, worden het er alleen maar meer en worden de rimpels groter en dieper. Vooral die in het gezicht worden door veel mensen als storend ervaren. Een fronsrimpel kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je er boos of verdrietig uitziet terwijl je dat helemaal niet bent. Dit kan frustrerend zijn. Wat kun je tegen rimpels doen en hoe kan je rimpels bij je voorhoofd verwijderen zonder botox te gebruiken? Wij zetten het voor je op een rijtje. 

Wat is een rimpel eigenlijk?

Je huid bestaat uit verschillende bestanddelen, waaronder collageen en elastine. Deze bestanddelen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de elasticiteit in je huid. Als je rimpels begint te krijgen, is dat een teken dat de elasticiteit van je huid aan het afnemen is. Door middeltjes en methoden te gebruiken die de elasticiteit bevorderen, kun je ervoor zorgen dat rimpels wegblijven en dat je je jeugdige uitstraling behoudt.

LED-therapie

Als je geen rimpels wilt, moet je toch uit het zonlicht blijven? Klopt, maar niet uit LED-licht. Met LED-therapie ga je namelijk veroudering van de huid tegen. Het rode licht dringt tot diep in je huid door en de golflengte zorgt ervoor dat je huid meer collageen en elastine aanmaakt. Het gevolg hiervan is dat je rimpels voorkomt en dat als je al een paar rimpeltjes hebt deze worden vervaagd. Door de LED-therapie houd je dus een jonge, stralende en strakke huid. Zeker als je deze therapie combineert met andere behandelingen.

Microneedling

Microneedling is een behandelwijze die ervoor zorgt dat je huid weer zijn stevigheid en veerkracht terugkrijgt, precies wat er ontbreekt als je rimpels ontwikkelt. De werking van microneedling is gebaseerd op het feit dat je huid groei- en herstelstoffen aanmaakt, wanneer je huid beschadigd is. Door tijdens de microneedling behandeling met een minuscule naald net zulke kleine gaatjes te prikken, gaat je huid stofjes aanmaken die ervoor zorgen dat deze weer sterk en krachtig wordt, met vermindering van rimpels tot gevolg.

Peelings

Een peeling is een geweldige behandeling om ervoor te zorgen dat je huid zachter wordt en rimpeltjes daardoor vervagen. Peelings zijn er in vele soorten en maten en door te kiezen voor een medisch chemische peeling op maat weet je dat je huid precies de behandeling krijgt die het nodig heeft. Bij een dergelijke peeling wordt de huid eerst grondig geanalyseerd en door de analyse kan er een peeling toegespitst op de behoeftes van jouw huid worden gemaakt. Na een dergelijke peeling zul je direct merken dat de huid gevoed is en schadelijke stoffen zijn afgevoerd, waardoor je rimpels zijn vervaagd en je weer een frisse, jeugdige uitstraling hebt.

TCA behandeling

Een TCA behandeling is een cosmetische behandeling die vergelijkbaar is met peelings. Tijdens een TCA behandeling wordt er Trichloorazijn (TCA) gebruikt waar dankzij het zuur dode huidcellen worden afgevoerd en de groei van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Het resultaat van een dergelijke behandeling zorgt dat de huid een verjongende werking én een flinke oppepper krijgt, waardoor rimpels verminderd worden.

En anti-rimpel crème?

Veel vrouwen zweren bij anti-rimpel crème. Dergelijke crèmes kunnen geen rimpels verwijderen, maar in combinatie met bovengenoemde huidbehandelingen kunnen ze er wel voor zorgen dat het verouderingsproces vertraagd wordt en dat je huid langer strak blijft. Zeker als er bestanddelen in de crème zitten die écht de elasticiteit en stevigheid van je huid bevorderen. Denk hierbij aan vochthoudende crèmes met bestanddelen als hyaluronzuur en collageen.

Wees veroudering voor!

Voorkomen is altijd beter dan genezen en dit geldt ook voor rimpels. Wil je oud worden met een gladde huid, dan zul je al jong moeten beginnen. Denk daarbij niet alleen aan gezond eten en voldoende drinken, maar ook aan een goede crème waarin een beschermingsfactor zit tegen de zon. Daarnaast is het beter om niet te roken, want dit zorgt ervoor dat je huid sneller verouderd. Ga ook zo min mogelijk naar de zonnebank als je in de toekomst een strakke huid wilt behouden. Heb je allemaal geen zin om hier op te letten, zorg er dan in ieder geval voor dat je je huid regelmatig een oppepper laat geven door een betrouwbare huidspecialist. Zo hoef je je geen zorgen te maken over extra rimpels in je voorhoofd of na te denken over botox!

Gratis consult

Ga terug naar het overzicht