Huidtherapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

Eczeem in je gezicht: hoe kom je daarvan af?

×
Ga terug naar het overzicht

Eczeem in je gezicht: hoe kom je ervan af

Eczeem in je gezicht is een vervelende aandoening die niet alleen vervelend voelt maar ook je zelfvertrouwen kan aantasten. Gelukkig kan een huidtherapeut helpen bij de behandeling van eczeem in je gezicht. Een veelbelovende benadering is het gebruik van Photodynamisch Medisch LED Licht om de huidbarrière te versterken en eczeem in het gezicht te verminderen. Lees gauw even verder om te weten welke behandeling er mogelijk is voor eczeem in je gezicht.

Wat is eczeem?

Eczematische huiduitslag, ook wel bekend als dermatitis, is een veelvoorkomende huidaandoening die zich vaak manifesteert als rode, jeukende plekken in het gezicht. De ernst en symptomen van deze aandoening verschillen van persoon tot persoon en worden meestal beïnvloed door een mix van genetische, omgevings- en immuunfactoren. Eczeem kan chronisch zijn waardoor het soms opvlammingen kent met periodes waardoor het eczeem erger aanwezig is.

Genetische factoren spelen een rol bij eczeem

Genetica spelen een belangrijke rol bij het risico op het ontwikkelen van eczeem in je gezicht of op andere plekken. Wanneer er in je familie geschiedenis is van eczeem, astma of allergieën, heb je mogelijk een verhoogd risico. Specifieke genetische varianten kunnen de huidgevoeligheid voor ontstekingen en allergenen beïnvloeden, wat bijdraagt aan het ontstaan van eczeem.

Omgevingsfactoren kunnen eczeemtriggers zijn

Omgevingsfactoren kunnen eczeemtriggers zijn. Dit omvat onder andere blootstelling aan allergenen zoals pollen, stofmijt, huisdieren of voedselallergenen. Daarnaast kunnen irriterende stoffen zoals parfums, zeep, schoonmaakmiddelen en zelfs klimatologische omstandigheden zoals koude en droge lucht, of overmatig zweten eczeem uitlokken of verergeren.

Verstoord immuunsysteem speelt cruciale rol bij eczeem

Een verstoord immuunsysteem speelt ook een cruciale rol bij eczeem. Bij mensen met eczeem reageert het immuunsysteem heftiger op bepaalde prikkels, wat leidt tot ontsteking en jeuk in de huid. Deze ontstekingsreactie kan de beschermende huidbarrière aantasten, waardoor de huid gevoeliger wordt voor irritatie en allergenen.

Variabiliteit in symptomen eczeem

De symptomen van eczeem kunnen aanzienlijk variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren milde, occasionele uitbraken, terwijl anderen met ernstig eczeem continu last hebben van jeuk, roodheid en schilfering. Typische symptomen zijn onder andere:

  • Jeukende, rode plekken op de huid;
  • Droge, schilferige huid;
  • Zwelling en ontsteking van de getroffen gebieden;
  • Pijnlijke kloven en barstjes in de huid;
  • In sommige gevallen kunnen blaren of korstjes verschijnen.

Raadpleeg een huidtherapeut voor behandelplan op maat

Het begrijpen van de factoren die bijdragen aan de ontwikkeling en verergering van eczeem is van cruciaal belang om effectieve behandelings- en preventiestrategieën te bepalen. Het is essentieel om een professionele huidtherapeut te raadplegen om een op maat gemaakt behandelplan op te stellen, zoals het gebruik van Photodynamisch Medisch LED licht. Photodynamisch Medisch LED licht wordt gebruikt om de huidbarrière te versterken en eczeem in het gezicht te behandelen. Een professionele huidtherapeut kan deze behandeling bij eczeem in je gezicht uitvoeren. Zijn de opvlammingen te erg dan is het verstandig naar de huisarts of dermatoloog te gaan. Soms is het nodig hormoonzalf te gebruiken om de huid rustig te krijgen.

Hoe werkt Photodynamisch Medisch LED licht?

Photodynamisch Medisch LED licht is een innovatieve behandeling die wordt aangeboden bij Huidkliniek de Vallei. Dit niet-invasieve proces maakt gebruik van speciaal licht om cellulaire processen in de huid te stimuleren. Bij eczeem in het gezicht kan dit helpen bij het herstellen van de beschadigde huidbarrière.

Versterking van de huidbarrière bij eczeem

Een van de belangrijkste aspecten van eczeembehandeling is het versterken van de huidbarrière. Een verzwakte barrière maakt de huid gevoeliger voor irritatie en ontstekingen. Photodynamisch Medisch LED licht bevordert de aanmaak van collageen en elastine, wat resulteert in een sterkere, gezondere huidbarrière.

Voordelen behandeling Photodynamisch Medisch LED licht

  • Niet-invasief en pijnloos;
  • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine;
  • Vermindert jeuk en ontsteking;
  • Minimaliseert littekens en roodheid.

Nazorg en onderhoud na de behandeling

Het succes van de behandeling vereist zorgvuldige nazorg. Het gebruik van milde reinigingsmiddelen en vocht inbrengende crèmes is essentieel. Na de behandeling is het belangrijk om zonlicht te vermijden en zonbescherming met een hoge SPF factor te gebruiken. Een huidtherapeut zoals Huidkliniek de Vallei biedt deskundig advies om je te helpen bij het onderhouden van een gezonde huid en het voorkomen van toekomstige eczeemuitbraken.

Eczeem behandelen van binnenuit

Voeding kan een belangrijke rol spelen bij eczeem, bepaalde voedingsstoffen kunnen eczeem namelijk triggeren. Dan is het vanzelfsprekend handig om te weten welke voedingsstoffen dit zijn. Een bezoek aan een orthomoleculaire arts kan jou helpen om erachter te komen welke voeding eczeem bij jou verergert.

Eczeem in je gezicht? Neem contact op

Eczeem in je gezicht kan een uitdaging vormen, maar met de geavanceerde behandelingen van Huidkliniek de Vallei, zoals Photodynamisch Medisch LED licht, is er hoop voor een eczeemvrije, gezonde huid. Versterking van de huidbarrière en deskundige begeleiding zijn de sleutel tot het verminderen van eczeem en het herwinnen van je zelfvertrouwen. Neem vandaag nog contact op met Huidkliniek de Vallei voor een consult en ontdek hoe je jouw huidproblemen kunt aanpakken.

Afspraak maken

Ga terug naar het overzicht