Huidtherapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

De 4 manieren om je huid te verstevigen

×
Ga terug naar het overzicht
Huid verstevigen

De 4 manieren om je huid te verstevigen

De wens naar een stevige en jeugdige huid is universeel. Gelukkig zijn er verschillende geavanceerde technieken om dit doel te bereiken zonder chirurgische ingrepen. Bij Huidkliniek de Vallei bieden we diverse behandelingen aan, waaronder HIFU, SkinPen, en TCA peelings, om jouw huid te verstevigen en veroudering tegen te gaan. Wil je ook graag jouw huid verstevigen? Lees dan gauw even verder, in deze blog duiken we dieper in op de 4 manieren om je huid te verstevigen.

Huid verstevigen met HIFU-behandeling

Wil je je huidstructuur verbeteren, rimpels verminderen of je onderkin aanpakken? Maar ben je terughoudend wanneer het gaat om chirurgische ingrepen? Dan zou HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) weleens de perfecte oplossing voor jou kunnen zijn. HIFU is een niet-invasieve methode om de huid strakker te maken en te verjongen.

Hoe werkt een HIFU-behandeling?

De HIFU-behandeling maakt gebruik van ultrasound om energie in verschillende huidlagen te brengen en de collageenproductie te versnellen. Tijdens de behandeling wordt de huid kortstondig verwarmd tot maar liefst 65°C, wat twee belangrijke effecten teweegbrengt: cel vernieuwing en stimulatie van de collageenproductie. Een mooie manier om jouw huid te verstevigen.

Voordelen van een HIFU-behandeling

Een HIFU-behandeling brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Zichtbaar effect na één behandeling;
 • Veilig en effectief;
 • Huidverstrakking zonder chirurgie;
 • Verwijdering onderkin zonder chirurgie;
 • Geen herstelperiode nodig, het hele jaar door uitvoerbaar;
 • Strakkere en jongere huid.

Naast deze voordelen zorgt de opwarming van de huid ervoor dat de SMAS-laag strakker wordt gemaakt, die verantwoordelijk is voor de stevigheid van de huid welke tijdens een facelift strakgetrokken wordt.

Hoe werkt een HIFU-behandeling

Voorafgaand aan de behandeling worden er duidelijke foto’s gemaakt, en het te behandelen gebied wordt gereinigd en afgetekend. Hierna wordt er ultrasound gel op de huid aangebracht, waarna de behandeling kan beginnen. De behandeling wordt uitgevoerd met verschillende handstukken om op verschillende dieptes te kunnen werken (1,5 tot 4,5 mm). De duur van de behandeling varieert van 45 tot 60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Houd er rekening mee dat de behandeling voor sommigen gevoelig kan zijn, daarom kan het in bepaalde gevallen raadzaam zijn om vooraf een paracetamol in te nemen.

Wat zijn de resultaten na een HIFU-behandeling?

HIFU kan onmiddellijk een liftend effect geven door het mechanische effect van geluidstrillingen die collageenvezels samentrekken en collageenproductie stimuleren. Het definitieve resultaat kan echter tot uiterlijk 6 maanden duren. Daarnaast kan HIFU tot 40% volumevermindering van de onderkin of andere lichaamsdelen veroorzaken, zoals de buik, armen en benen. Dit gebeurt door het cavitatie-effect, waarbij ultrasone trillingen vetcellen laten imploderen. Het thermische effect draagt bij aan de vernietiging van vetcellen door de omzetting van ultrasone energie in warmte.

Huid verstevigen met SkinPen behandeling

Een andere manier om je huid te verstevigen is door gebruik te maken van een SkinPen behandeling. De SkinPen-behandeling is een niet-invasieve procedure waarbij maar liefst 1600 microkanaaltjes per seconde in de huid worden gemaakt. Deze micro-verwondingen stimuleren de groeifactoren van de huid, wat leidt tot de productie van collageen en elastine. Een SkinPen-behandeling verbetert je huidtextuur en vermindert littekens en rimpels.

Waarom kiezen voor een SkinPen-behandeling?

De SkinPen is het eerste FDA-goedgekeurde medische microneedling-systeem, bekend om zijn precisie, veiligheid en effectiviteit. De verwisselbare naaldkop kan slechts één keer worden gebruikt, wat kruisbesmetting uitsluit en de behandeling steriel maakt. Bovendien is een SkinPen-behandeling veilig voor alle huidtypen, met minimale bijwerkingen en een korte hersteltijd.

SkinPen behandeling voor verschillende huidproblemen

Met een SkinPen behandeling kunnen diverse huidproblemen aangepakt worden:

 • Fijne lijntjes en rimpels;
 • Acnelittekens;
 • Ongelijke huidtextuur;
 • Hyperpigmentatie;
 • Huidverjonging;
 • Doffe huid;
 • Grove poriën;
 • Niet-actieve acne;
 • Post-inflammatoire erytheem (PIE).

TCA peeling: verjong je huid met trichloorazijnzuur

Nog een manier om jouw huid te verstevigen is door een TCA-peeling. TCA-peelings zijn cosmetische behandelingen waarbij trichloorazijnzuur (TCA) wordt gebruikt om het uiterlijk van je huid te verbeteren. Deze peelings zijn beschikbaar in verschillende sterktes en concentraties, variërend van 15% tot 35%, en kunnen de huid exfoliëren door de verwijdering van dode huidcellen en stimulatie van de groei van nieuwe huidcellen.

Behandeling TCA peeling

De huidtherapeut begint met het reinigen van je gezicht en kan, afhankelijk van de diepte van de behandeling, adviseren om een pijnstiller vooraf te nemen. Tijdens de behandeling wordt TCA aangebracht met een wattenstaafje of gaasje. Na enkele minuten kunnen extra lagen worden aangebracht om de diepte van de peeling te vergroten. Vervolgens wordt er een afsluitende verzorging aangebracht.

Voorbereiding TCA peeling is essentieel

Bij een TCA-behandeling is een goede voorbereiding cruciaal. Belangrijke stappen zijn het stoppen met retinoïde crèmes twee weken voor de behandeling, het nemen van antivirale middelen als je vatbaar bent voor koortslippen, en het vermijden van ontharingsproducten en gezichtsscrubs in de week voor de behandeling. Vanzelfsprekend geeft jouw huidtherapeut de juiste instructies vooraf aan de behandeling.

Na de behandeling van de TCA peeling

Na een TCA-peeling zal je huid enkele dagen rood en gezwollen zijn, gevolgd door donker worden, korstvorming en vervelling. Pijnstillers kunnen helpen bij eventueel ongemak. Het herstel duurt 7 tot 14 dagen. Tijdens deze periode heeft je huidtherapeut nauw contact met je om het herstel goed te laten verlopen. Volg strikt de nazorginstructies, zoals het gebruik van voorgeschreven zalf en antivirale medicatie om complicaties te voorkomen. Gebruik milde reinigingsmiddelen en huidverzorgingsproducten, en draag een breed spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF tijdens de herstelperiode. Het is cruciaal om niet aan de huid te plukken of te pellen, aangezien dit littekens kan veroorzaken.

Verouderde huid verstevigen met Cosmo Peel Forte

Je huid verstevigen is ook mogelijk met een Cosmo Peel Forte behandeling. De Cosmo Peel Forte is een krachtige medische peeling die speciaal ontworpen is voor de aanpak van rimpels. Denk aan diepe rimpels in de wangen, kraaienpootjes, lijnen in de nasaplooi, fronslijnen in het hoofdhoofd en dergelijke. Daarnaast kan de kaaklijn een kleine versteviging krijgen.

Hoe werkt een Cosmo Peel Forte?

Bij een Cosmo Peel Forte behandeling wordt er gewerkt met een TCA van 20% in combinatie met 10% glycolzuur en 10% Phenol (pijnbestrijding). Zodra de peeling in aanraking komt met de huid, gaat eerst de glycol zijn werking doen. De glycol zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen en het verbeteren van de doorlaatbaarheid van de huid voor een betere werking van de TCA. Na dit proces dringen de TCA en Phenol (pijnstilling) de huid binnen, waarbij de TCA naar de dieper gelegen huidlagen gaat. Dit gebeurt altijd op een veilige en gecontroleerde manier. Eiwitten zullen hierdoor oplossen waardoor er “frosting” ontstaat aan de buitenkant van de huid (het wit worden van de huid). Tijdens de peeling kan de huid branderig voelen, dit is echter normaal.

Voorafgaand aan de behandeling

Wil je graag een Cosmo Peel Forte behandeling dan is het van uiterst belang dat je jouw huid goed voor behandeld! Is dit niet het geval, dan zullen wij de behandeling NIET uitvoeren. Vier weken voorafgaand aan de behandeling dien je 2x per dag de foamer 15 te gebruiken, wij geven je hiervoor de juiste instructies. ’s Avonds gebruik je een aangepaste nachtcrème: lightceutic of turnover.

Na de Cosmo Peel Forte behandeling

Onmiddellijk na de behandeling zul je merken dat er lichte zwelling ontstaat, je mag hier ijs voor gebruiken. Is het erg pijnlijk dan kun je een paracetamol gebruiken. De zwelling zal ongeveer 2, maximaal 3 dagen aanhouden. Ondertussen zal zich een soort korst over de huid vormen. Je huid zal trekkerig voelen en pigmentvlekken worden donkerder. Vanaf dag 3 tot dag 7 zal je huid gaan vervellen. Het is van groot belang dat je deze velletjes NIET aftrekt, deze zullen vanzelf verdwijnen. De laatste 3 dagen zal er nog een lichte kruimeling zijn. Het is verstandig er rekening mee te houden dat je 7 dagen sociaal belet bent. Het mooie aan een Cosmo Peel Forte behandeling is dat deze nog 9 maanden doorwerkt.

Vraag vooraf advies aan huidtherapeut

Vraag vóór een Cosmo Peel Forte behandeling altijd advies aan een ervaren huidtherapeut voor je de behandeling ondergaat. Ze zullen je huid beoordelen, je huidproblemen bespreken en de juiste behandeling aanbevelen op basis van je individuele behoeften. Een professionele en deskundige benadering is cruciaal om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is voor jouw huidtype en huidproblemen.

Extra tips verstevigen huid

Zelf kun je ook het een en ander doen om je huid te verstevigen. Kies voor gezonde voeding en voeding die weinig bewerkt is. Daarnaast is het verstandig om viscollageen supplementen in te nemen om de stevigheid van de huid een boost te geven. Gebruik ook dagelijks producten met glycolzuur, retinol en peptides om je huid te verstevigen.

Advies huid verstevigen

Iedere huid is anders en vraagt om een andere aanpak. Wil je graag weten welke manier het beste is om jouw huid te verstevigen? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis consult en kennismaking. Tijdens dit gesprek beantwoorden we jouw wensen en vragen over huid verstevigen en maken een analyse van je huid. Hierna stellen we een behandelplan voor je op. Daarnaast kunnen wij adviseren welke manier van huidversteviging voor jouw huidtype het meest geschikt is.

Je huid verstevigen? Huidkliniek de Vallei!

Wil je graag meer informatie over de manieren om je huid te verstevigen? Of wil je graag een adviesgesprek of afspraak inplannen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij het verstevigen en verbeteren van je huid. Daarnaast maken wij gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van huidverbetering waardoor wij altijd een mooi resultaat bereiken. Samen op weg naar een strakkere, gezonde en stralende huid, wij helpen je er graag bij!

Afspraak maken

Ga terug naar het overzicht