Huidkliniek De Vallei te Veenendaal

Gecertificeerd

×

Bij Huidkliniek de Vallei word je uitsluitend behandeld door gecertificeerde huidtherapeuten. Samen hebben wij het doel om de huid weer in goede conditie te brengen en te houden.

Een huidaandoening komt vaak voor en in Nederland worden bijna 2 miljoen mensen hiermee geconfronteerd, in sommige gevallen dusdanig dat hun dagelijkse bezigheden hierbij worden beïnvloed. Wij als huidtherapeut zijn er voor deze mensen. We spelen een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan en behandelen van huidproblemen.

De diversiteit aan huidaandoeningen en ervaren huidproblemen is ontzettend groot. Problemen die voortkomen uit huidaandoeningen zijn huidverkleuringen, pijn, jeuk, irritatie en bewegingsbeperkingen. Daarnaast gaan huidaandoeningen vaak gepaard met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen. In die gevallen kunnen de behandelingen in samenwerking met andere zorgprofessionals worden ingezet denk hier aan bij de huisarts, dermatoloog, plastisch chirurg, oncoloog, psycholoog en andere paramedici.

Dit maakt ons werkveld als huidtherapeut breed en afwisselend. Iedereen kan bij ons terecht, jong en oud kan bij ons terecht voor gericht en persoonlijk advies. Van medisch geïndiceerd (zoals ernstige acne, littekens en lymfoedeem) tot cosmetische vraagstukken (huidverbetering, verwijderen van overbeharing, pigmentvlekken en couperose) Daarnaast kan door een preventief bezoek aan de huidtherapeut een probleem of verergering hiervan voorkomen worden zoals bijvoorbeeld door juiste preventieve maatregelen en zelfcontrole aan te leren om huidkanker voor te zijn.

Naast het behandelen van huidproblemen is het geven van voorlichting en advies, coachen in leefstijl- en gedragsverandering en het stimuleren van zelfmanagement bij (chronische) huidaandoeningen een belangrijk onderdeel van ons werk. 
Daarmee is de huidtherapeut de rechterhand van de huisarts en medisch specialist.

De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34). Dit maakt dat de titel huidtherapeut wettelijk beschermd is. Voor ons als huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Dit zorgt ervoor dat wij als therapeuten up to date blijven en de kwaliteit van ons medisch handelen hooghouden. Er wordt veel intercollegiaal overleg gehouden zodat we van elkaar kunnen leren. Ook de nascholing is erg belangrijk zodat we klanten altijd op de best mogelijke manier behandelen worden, waarbij er wordt gekeken naar het beste beschikbare wetenschappelijk bewijs.