Huidtherapie Huidkliniek de Vallei Veenendaal

Wat is fruitzuur peeling en hoe werkt het?

×
Ga terug naar het overzicht

Wat is fruitzuur peeling en hoe werkt het?

Er zijn verschillende methodes waarmee we de huid kunnen verbeteren en verjongen. Een van die methodes is een fruitzuur peeling. Een behandeling die we graag toepassen als onze cliënten op zoek zijn naar een goede behandeling van de huid. Maar wat is een fruitzuur peeling en hoe werkt het? In onze blog geven wij graag het antwoord op deze vragen.

Wat is een fruitzuur peeling?

Voordat we meer vertellen over hoe de fruitzuur peeling werkt, is het goed om te weten wat het precies doet. Een fruitzuur peeling zorgt voor een vernieuwing van de huid. Een reeks van organische fruitzuren, onder andere glycolzuur, zorgt ervoor dat er nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Hiermee kunnen we dus de huid gladder en steviger maken terwijl we met een fruitzuur peeling de huid ook kunnen verjongen.

De behandeling

De behandeling duurt een aantal weken. Na een consult bij ons in de kliniek krijg je informatie waarmee je jezelf op de fruitzuur peeling kunt voorbereiden. De behandeling zelf duurt ongeveer 60 minuten. Waarbij we de natuurlijke fruitzuren op de huid aanbrengen en na enkele minuten neutraliseren. Het voordeel van glycolzuur is dat het snel in de huid trekt en ook de onderliggende huidlagen bereikt. Voor het gewenste resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Het is per persoon verschillend hoeveel behandelingen er nodig zijn. Gemiddeld ligt het aantal tussen de 6 en 8 behandelingen met pauzes van 2 tot 4 weken. 

Wanneer kies je voor een fruitzuur peeling?

Een fruitzuur peeling helpt dus om de huid gladder en steviger te maken. Maar ook om de huid te verjongen. De behandeling is ook zeer effectief wanneer je last hebt van acne en het heeft ook een positief effect op pigmentvlekken, een slechte doorbloeding en ouderdomsvlekken. De behandeling is specifiek bedoeld om de huid te verzorgen en te reinigen. Dit doen onze specialisten met behulp van kwalitatief hoogwaardige fruitzuren en verzorgingsproducten.

Belangrijk om te weten

Wat belangrijk is om te weten over de fruitzuur peeling, is dat de huid na de behandeling kan gaan jeuken of branden. Dit is een normale bijwerking van de behandeling en niets om je zorgen over te maken. Het is ook per persoon verschillend in hoeverre je er ook echt last van hebt. Wij geven je uitgebreid advies over hoe je het beste je huid na een behandeling kunt kalmeren en verzorgen. Zodat je er niet alleen minder last van hebt, maar ook om het effect van de fruitzuur peeling te vergroten.

Fruitzuur peeling nodig?

Je hebt nu een beter beeld van wat een fruitzuur peeling is, hoe het werkt en waarom het een goede behandeling is. Onze specialisten kunnen de fruitzuur peeling uitvoeren, waarmee wij dus je huid verjongen en gladder en steviger maken. Ook problemen, zoals acne, pigment- en ouderdomsvlekken kunnen we met de fruitzuur peeling behandelen. Wil je meer weten over de behandeling, hoe de fruitzuur peeling werkt of wil je direct een kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht